Jelavić: Moramo se postaviti hrabro

S četiri postignuta gola u prva dva kola hrvatska reprezentacija je među najefikasnijima na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, samo su Španjolska i Rusija zabile po jedan gol više. No, tek sad slijedi pravi izazov za hrvatske napadače, aktualni svjetski i europski prvak Španjolska.

Znam da nećemo imati previše prilika, no bitno je da ih iskoristimo. Protiv Španjolske nemamo pravo na pogreške, smatra Nikica Jelavić.

Napadač Evertona većinu golova u engleskom premiershipu zabio je iz prvog ili drugog dodira. Hrvatski novinari u šali su mu kazali kako protiv furije niti neće imati više od nekoliko lopti. Bit će teško. Španjolci odlično drže posjed lopte i vrše pritisak na zadnju liniju. Nadam se kako neću biti odsječen u napadu. Jelavića će u napadu čuvati Sergio Ramos ili Gerad Pique, dvojac ponajboljih svjetskih stopera.

Obojica su vrhunska klasa i bit će mi to velik izazov, želim vidjeti gdje sam, kazao je Jelavić, dodavši kako nas Španjolci sigurno respektiraju i doživljavaju ozbiljno. Na pitanje hoće li zbog mogućeg pritiska furije igrati braniča kao Didier Drogba u redovima Chelseaja protiv Barcelone, Jelavić je kazao sa smiješkom: Nadam se da neću morati igrati beka. Moramo se postaviti hrabro ukoliko želimo izboriti pozitivan rezultat.

Jelavić se nije želio previše osvrtati na pisanje talijanskih medija oko dogovora na 2:2: Ne zamaram se time. To su talijanske igrice, ne razmišljamo uopće o tome.

Eduardo da Silva do sada nije imao preveliku minutažu, no spreman je za španjolski izazov. Napadač Šahtara smatra kako vatrene očekuje težak ispit koji, uvjeren je, možemo uspješno odraditi.

Španjolska je veliki favorit, to smo znali i prije prvenstva. Nije se ovih dana ništa promijenilo. No, imam osjećaj da možemo protiv njih. Bit će iznimno teško, no ova ekipa ima snagu, rekao je Eduardo i dodao: Španjolska će nas zbiti na 25-30 metara oko našeg gola i tražiti rupu u našoj obrani. Bitno je zatvoriti te rupe.

Eduardo nije želio nikoga posebno izdvajati uvjeren kako su svi španjolski igrači jednako opasni: Uopće nije bitno tko će igrati, jedan ili dva napadač, ili petorica u vezi. Može u napadu igrati i Ramos, a španjolska vrsta bila bi jednako opasna, smatra Brazilac u hrvatskim redovima.

Eduardo sasvim sigurno nije previše zadovoljan zbog činjenice što sjedi na klupi: Pitajte za to Bilića, a ne mene, kazao je, dodavši kako na EP-u ne presuđuje fizička sprema, već inspiracija.