Del Bosque: Talijani pričaju gluposti

Plakanje talijanskih medija o mogućoj hrvatsko-španjolskoj zavjeri u posljednjem kolu skupine C EP-a u Poljskoj i Ukrajini sve više iritira redove aktualnih svjetskih i europskih prvaka Španjolaca.

To su velike gluposti. Svi smo mi sportaši i želimo u svakom susretu pobjedu. Nitko ne razmišlja o rezultatu 2:2, već o tome kako potvrditi prolaz u četvrtfinale, poručio je španjolski izbornik Vicente del Bosque.

Iako Italija prije svega mora pobijediti Irsku, na čizmi se govori samo o utakmici između Španjolske i Hrvatske, uz koju se vezuje bojazan da ne završi rezultatom 2:2, kojim Španjolci i Hrvati idu dalje, a Italija ispada. Zbog toga talijanski novinari u zadnja dva dana na novinarskim konferencijama postavljaju samo jedno pitanje hoćete li odigrati 2:2?

Na jedno takvo španjolski veznjak Andreas Iniesta je pomalo nervozno odgovorio: Protiv Španjolske se nitko nema pravo nadati bodu. Mi u svakoj utakmici idemo po pobjedu, kazao je veznjak Barcelone.

Na pitanje gdje ima više prijatelja u Hrvatskoj ili Italiji, Iniesta je bio odriješit: Moji prijatelji su u Albaceteu, a ne u Hrvatskoj ili Italiji. Svi smo mi veliki sportaši i nema govora o nekakvom namještanju rezultata. Tvrdnje o mogućem dogovoru rezultata 2:2 su ispod nivoa i to je udarac na poštenje španjolskih igrača, kazao je Iniesta.

Furija je smještena u mjestu Gniewino  u okolici Gdanjska, gdje je zakupila cijeli hotel Mistral Sport kako bi imala potpuni mir. Zanimljivo, Španjolci su izabrali hotel s četiri zvijezdice premda su savim sigurno njigovi igrači navikli na viši standard.