SK: Četverac na pariće u finalu

Najbolja hrvatska veslačka posada, četverac na pariće u sastavu David Šain, Damir Martin te braća Martin i Valent Sinković, plasirala se u finale treće regate Svjetskog kupa, koja se održava u Münchenu. Hrvatski četverac osvojio je prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Hrvatski četverac poveo je od samog starta te to vodstvo zadržao do cilja u koji je ušao s više od tri sekunde ispred drugoplasiranih Australaca.

Od preostala tri hrvatska čamca uspješan je još bio i četverac bez kormilara u sastavu Dražen Čulin, Nikša Skelin, Vitomir Čavrlj i Alen Banovac koji se kroz repasaž plasirao u polufinale. Nakon četvrtog mjesta u kvalifikacijskoj skupini, hrvatski su veslači drugim mjestom u repasažu izborili plasman među 12 najboljih posada u Münchenu.

Vedran i Luka Radonić u konkurenciji lakih dvojaca na pariće te Helena Pavković među lakim samicama nisu se uspjeli probiti u polufinale. Braća Radonić su u kvalifikacijskoj skupini bili peti, u repasažu četvrti, a prolazak u polufinale izborila su tri najbolja čamca. Treći Argentinci bili su brži za 88 stotinki.

Pavković je u svojoj kvalifikacijskoj skupini bila četvrta, u repasažu treća, no u konkurenciji 22 samice to nije bilo dovoljno za prolazak u polufinale.