Bilić kritizirao novinare

Nakon jučerašnjeg remija u Poznanju protiv Italije u drugom kolu skupine C Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u svoju bazu u Warki.

Nezadovoljan što se mora opravdavati nakon 1:1 protiv višestrukih svjetskih prvaka, hrvatski izbornik Slaven Bilić u jednom se trenutku obrušio na hrvatske novinare.

Bože moj dragi, što je vama. Zar se moram opravdavati jer smo odigrali 1:1 protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta. Dio vas nas je ispratio kao da nemamo pojma, a sada očekujete da imamo šest bodova nakon dva kola. Zar ste mislili da ćemo mi otputovati u Ukrajinu na četvrtfinale, a vas pustiti da igrate protiv Španjolaca, ljutio se Bilić.


Bilića razljutili i talijanski mediji

Hrvatskog stratega razljutilo je i pisanje talijanskih medija koji strahuju kako bi Vatreni i Furija mogli dogovoriti remi 2:2 koji i jedne i druge vodi dalje, a Talijane izbacuje s turnira: To su gluposti. Mi smo sportaši. I Hrvatska i Španjolska pokušat će doći do pobjede.

Bilić je reagirao i na pisanje pojedinih hrvatskih medija kako se sukobio s Igorom Štimcem nezadovoljan njegovim komentarima tijekom i nakon utakmice.

To su bezvezarije i gluposti. Nemam pojma što je Igor govorio. Ne radi se o nikakvom napadu, a pogotovo ne na njega. Komentirao sam tek da u studiju nisu prepoznali kako smo u drugom poluvremenu promijenili formaciju igre, naglasio je hrvatski strateg.

Premda nakon dva kola imaju četiri boda, Vatreni se uoči posljednjih 90 minuta nalaze u nezgodnoj poziciji. Za siguran prolaz moraju pobijediti aktualne svjetske i europske prvake.


Bilić se nada iznenađenju Iraca

Nismo u idealnoj poziciji, no ne bi se mijenjao s Italijom, izjavio je hrvatski strateg dodavši kako je uvjeren da Irci mogu pomrsiti planove Talijanima i tako možda pomoći Vatrenima.

Hrvatski strateg još jednom je prokomentirao suđenje engleskog suca Howarda Webba: Nisam objektivan, međutim sudac je Talijanima dao sve što im je mogao. Na ovakvim natjecanjima suđenje je iznimno bitno. Možda griješim, no nikada nisam bio tako siguran u ovo što govorim.

Bilić se osvrnuo na španjolsku reprezentaciju koja Vatrene očekuje u Gdanjsku: Španjolci su apsolutni favoriti, ne samo ove utakmice već i cijelog turnira. No, mi spremamo ratničku utakmicu. I oni gube. Pokazao je to Chelsea, pokazala je to i švicarska reprezentacija.