Hrvatska i dalje tabu za Italiju

Talijanski mediji i danas razočarano navode kako je Italija izvukla još jedan neodlučen rezultat (1:1) pa joj sada plasman u četvrtfinale Eura ovisi o zadnjem kolu. Još jedan 1:1 za Azzure piše agencija ANSA, Drugi 1:1, dodaje La Reppublicca, a Il Giornale žali: Razočaranje. Samo neriješeno s Hrvatskom. Samo 1:1 s Hrvatskom, naslov je u Corriere dello Sport.


Svi se talijanski mediji slažu da je Italija igrala dobro posebice u prvom poluvremenu kada je i povela pogotkom Andrea Pirla, no ističu da je zadnjih 30 minuta igra Azzura oslabila što su iskoristili izabranici Slavena Bilića.


Italija je igrala dobro prvo poluvrijeme. Propustili smo vodstvo, ocjenjuje Gazzetta dello Sport, dok La Reppublicca ističe da Italija nije kontrolirala cijelu utakmicu. Hrvatska je i dalje tabu za Italiju, dodaje Gazzeta dello Sport.


Hrvatska nije bila superiornija, ali je ipak ugrozila Azzurre


Nije bilo lako ući u utakmicu protiv Hrvatske koja je fizički jaka, piše La Reppublicca. Hrvatska nije pokazala veliku kvalitetu sinoć, ali je to ipak bilo dovoljno da ugrozi Azzure, ocjenjuje La Reppublicca. Hrvatska nije bila superiornija od Italije kako to sugerira FIFA-in ranking, ali je imala pristojnu fizičku, psihološku i tehničku kvalitetu, ocjenjuje Ansa.


Talijanski mediji strahuju da bi se mogao ponoviti rasplet EP-a 2004. godine kada je plasman u četvrtfinale ovisio o zadnjem kolu u kojem su Švedska i Danska odigrale 2:2 i time poslale Italiju kući.


Od hrvatskih igrača talijanski mediji ističu strijelca Marija Madžukića, ali i vratara Stipu Pletikosu i njegove čudesne intervencije. Što se tiče Modrića, Ansa piše da ga se vidjelo tek u drugom poluvremenu.