Španjolski mediji hvale Mandžukića

Španjolski mediji danas pozdravljaju sjajnu izvedbu napadača Fernanda Torresa, koji se s dva pogotka u sinoćnjoj utakmici skupine C protiv Irske (4:0) nametnuo za prvu postavu (4-0).
Španjolska konačno ima devetku za Euro, piše sportski dnevnik Marca u internetskom izdanju. Torres je iskoristio priliku koju mu je dao izbornik Vincente Del Bosque postigavši dva gola i zaključivši tako raspravu o napadaču La Roje.


U prvoj utakmici, protiv Italije (1:1), svjetski i europski prvaci su počeli s dodatnim veznim Cescom Fabregasom umjesto s klasičnim centarforom, nakon čega je Del Bosque bio žestoko kritiziran u dijelu španjolskih medija.


Svojim je golovima Torres bez sumnje privremeno zatvorio raspravu o različitim taktičkim opcijama za španjolski napad. Torres je preuzeo zapovjedništvo naslov je u El Paisu.


Sportski dnevnik AS slavi povratak stava šampiona kod Inieste i ostalih reprezentativaca. Sjajna izvedba Španjolske koja je slomila Irsku. Neodlučen rezultat u susretu protiv Hrvatske bio bi dovoljan za La Roju da ode u četvrifnale, zaključuje AS. Vidjet ćemo što Bilić Boysi imaju za reći…


Italija je bila bolja, ali nedovoljno


Španjolski se mediji slažu da je sinoć Italija bila bolja od Hrvatske u prvom poluvremenu, ali su Hrvati u drugom poluvremenu pokazali ono najbolje od sebe. Marca piše: Hrvatska je dobro naoružana momčad. To je ograničena momčad, ali daje maksimum od sebe i ima četiri-pet igrača koji mogu promijeniti stvari.


Ocjenjujući sinoćnju utakmicu Marca ističe Italija je odustala od svog stila igre, klasičnog bunkera, ali svejedno nije uspjela svladati Hrvate kojima bi se Mandžukićev pogodak mogao pokazati zlatnim.


Hrvatska nije imala pravih prilika, ali prva se pokazala ključnom. Mandžukić je nastavio svoju seriju odličnom realizacijom koja je potpuno ubila Talijane, piše El Mundo Deportivo dodajući da Italija i Hrvatska sada moraju čekati zadnje kolo koje će odlučiti tko ide u četvrtfinale.