Srna: I Španjolci su od krvi i mesa

Hrvatska nogometna reprezentacija niti u šestom međusobnom susretu nije izgubila od Italije, dakle tradicija je nastavljena.

Ponosan sam na svoje suigrače. Bili smo bliže pobjedi, posebno u drugom poluvremenu. Igrali smo napadački, kazao je kapetan Darijo Srna te bacio pogled na ogled s aktualnim svjetskim i europskim prvacima Španjolcima.

I Španjolci su od krvi i mesa, bit će jako uzbudljivo, kazao je kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna.

Mandžukić se novim golom, već trećim na prvenstvu, pridružio na vrhu ljestvice strijelaca Nijemcu Gomezu i Rusu Džagojevu.

Nije bitno što sam zabio gol, uostalom to je moj posao, kazao je Mandžukić te dodao: Prvo poluvrijeme smo odigrali slabo, no u nastavku utakmice smo promijenili sustav igre i bili smo sjajni. Bila je to napadačka Hrvatska i pokazali smo pravo lice. Samo mi je žao što na koncu nismo pobijedili, rekao je napadač bundesligaša Wolfsburga.

Uz Mandžukića jedan od najboljih igrača u hrvatskim redovima bio je vratar Stipe Pletikosa. Njegove dvije sjajne obrane u razmaku od nekoliko sekundi sasvim sigurno noćas će sanjati Claudio Marchisio.

Moje obrane su plod odličnog i kvalitetnog rada. Naporno sam trenirao i spreman sam. Malo mi je žao zbog gola jer je lopta promijenila smjer, no zasluženo smo osvojili bod, rekao je Plete.

Hrvatska 'jedinica' smatra kako je naša ekipa pokazala karakter nakon što je gubila 0:1: Nije se lako vratiti kada gubiš od Italije. Međutim, pokazali smo veliku volju i karakter.


Danijel Pranjić smatra kako je Hrvatska u drugom dijelu nadigrala svog suparnika i bila bliže pobjedi: Išli smo na pobjedu, no i bod je dobar nakon što gubiš na poluvremenu. U nastavku smo zatvorili sredinu, imali smo veći posjed lopte i na koncu smo uspjeli izjednačiti.Vedran Ćorluka je naglasio da je drugo poluvrijeme bilo sjajno: U nastavku smo bili bolji i šteta što nismo pobijedili. Nakon ovog rezultata nada u prolaz i dalje živi i uvjereni smo da ćemo igrati u četvrtfinalu, zaključio je Ćorluka.