Pletikosa: Nismo igrali protiv San Marina

Čestitao bih mojim igračima jer su večeras pokazali karakter, kvalitetu, volju i snagu u drugom poluvremenu, kazao je nakon remija protiv Italije (1:1) u Poznanju hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Talijani su vrhunska ekipa i bilo je jako teško, Balotteli i Cassano su stvarali probleme i Španjolcima, pa tako i nama u prvom dijelu, u kojem su talijanski veznjaci funkcionirali iznimno dobro. U drugom poluvremenu smo umjesto sustava 4-4-2 prešli na 4-2-3-1, Modrića sam gurnuo na Pirla, a Rakitića više u sredinu i to je bio pun pogodak. Odlično je reagirao i Pranjić, jer smo njegovim ulaskom postali puno opasniji. Zasluženo smo izjednačili, mogli smo i pobijediti da smo bili koncentriraniji, ali mogli su i Talijani, pa je rezultat realan. Mi smo htjeli pobijediti, ali su Talijani ipak bili favoriti, smatra Bilić, kojega za četiri dana čeka odlučna utakmica sa Španjolcima.

Ako smo protiv Talijana igrali ravnopravno, onda to možemo i protiv svjetskih i europskih prvaka Španjolaca. Talijani su nam pokazali kako se igra protiv Španjolaca, s tim da su Talijani ipak raznovrsnija ekipa. Ne odustajemo od četvrtfinala, kazao je Bilić.

Nismo igrali protiv San Marina, već protiv vrhunske reprezentacije. Držim da su danas svi igrači u obrani dali svoj maksimum i to je meni dalo snage. Žao mi je pogotka iz slobodnog udarca, Pirlo je precizno pogodio, ali je lopta pritom pogodila Rakitića i promijenila smjer. U drugom poluvremenu smo bili puno bolji, smatra Stipe Pletikosa, koji nas je spasio u prvom poluvremenu.

Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, loše smo stajali, a Talijani su igrali odlično. U drugom dijelu smo napravili taktičke promjene i zasluženo izjednačili. Malo je nedostajalo za pobjedu, ali najbitnije je da nismo izgubili. Nada u četvrtfinale još itekako postoji, iako u zadnjem kolu igramo protiv Španjolske, kazao je Vedran Ćorluka.