Česi strateški partner NK Karlovca?

Za ponedjeljak je sazvana izvanredna skupština Nogometnog kluba Karlovac, na kojoj se očekuju i predstavnici češke tvrtke Gurman kao novog strateškog partnera, voljnog financijski konsolidirati klub i postati suvlasnikom u najavljenoj pretvorbi.

Najavio je to za Hinu dosadašnji sportski direktor Zoran Rodić ,uz tvrdnju da je Gurman pristao financijski  pratiti NK Karlovac iako je ispao iz prve lige, zbog financijskih poteškoća nije zadovoljio ni uvjete za drugu ligu, te će se od naredne sezone natjecati u - trećoj ligi.

Rodit će, kaže, ostati u klubu i s iskustvom Barceloninih kampova nogometa biti zadužen za skauting i talente, a funkciju sportskog direktora trebao bi preuzeti Fabijan Komljenović, bivši nogometaš Dinama, Rijeke, bivši kapetan Schalkea 04 i Genka, koji će uz sve to ostati zapisan kao nogometaš koji je u inozemstvu za Republiku Hrvatsku zabio prvi gol.

Nabrajam to da bih naglasio da će glavna odlika rada u klubu biti kvaliteta i profesionalni pristup, kao da smo u prvoj ligi, jer plan i jest da se za koju godinu vratimo u prvu ligu snažni i perspektivni, kazao je Rodić.

Klub su zbog ispadanja iz prve lige napustili neki igrači. U Istru su otišli Ljubović, Jelić i Dedić, u Hajduk je otišao Lovre Kalinić, a s drugim klubovima pregovaju još Šimek, Vrnoga, Bejtaši, kondicioni trener Robert Banov i trener Sanjin Lucijanić, a s njim bi mogao otići i Matija Štefančić. Ostalo je šesnaest igrača, tako da slijedi popunjavanje onim dečkima, kaže dalje Rodić, koji iz juniorskog sastava pretendiraju na seniorski, drugim talentima iz Karlovca i Karlovačke županije, te svima onima koji kvalitetom zadovoljavaju i žele postati dio perspektivnog tima.

Prvi zadatak nakon Skupštine bit će deblokada računa, zatim slijedi pretvorba, a paralelno s tim i nogometne škole i kampovi. Na pitanje je li točno da će novi strateški partner za svoja ulaganja u klub dobiti pravo na upravljanje i stadionom i susjednim Športsko-rekreacijskim centrom Korana (ŠRC), gdje se inače održavaju Dani piva, Rodić nas je uputio na gradonačelnika Damira Jelića, jer Grad kao vlasnik pregovara s Gurmanom o svim pretvorbenim i poslovnim odnosima.

Jelić je za Hinu potvrdio da Gurman jest zainteresiran za šira ulaganja, prvenstveno u turizam, što je, kazao je, dobrodošlo, a na pitanje o tome tko će u budućnosti upravljati stadionom i ŠRC-om, Jelić je vijećnicina na današnjoj sjednici Gradskog vijeća kazao da je pokrenuta procedura oduzimanja prava upravljanja tim prostorom Nogometnom klubu Karlovac.

Krajem ovog mjeseca čitav prostor ŠRC-a Korana pripast će gradskoj tvrtki Mladost, kao i integralni prostor stadiona. U ovom trenutku nije realna opcija da bi time upravljao Gurman. Idemo korak po korak. Ako u Nogometnom klubu bude pozitivnih pomaka odlučit ćemo hoće li biti i ozbiljnijih odluka. Mi smo HNS-u uputili dopis kojim potvrđujemo da smo voljni na Gradsko vijeće staviti temu o budućem partnerstvu s Gurmanom i ništa više, zaključio je Jelić.