Hrvatski navijači okupirali centar Poznanja

Hrvatski navijači okupirali su Poznanj u kojemu hrvatska nogometna reprezentacija uskoro igra s Talijanima dvoboj drugog kola skupine C Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Nakon 22 sata vožnje na željeznički kolodvor u Poznanju oko devet sati stigao je navijački vlak s oko 400 hrvatskih navijača. To je drugi navijački vlak iz Hrvatske, nakon što je isti takav stigao u Poznanj i na dan utakmice s Irskom. Put je prošao bez ikakvih problema, a navijači će i ovog puta odmah nakon utakmice krenuti natrag. Na glavnom poznanjskom trgu dva sata prije utakmice nalazi se oko 3.000 Hrvata i zabava je na vrhuncu, vrte se baklje i pjeva u jedan glas. Incidenata zasad nema. S druge strane, talijanski navijači ne mogu se uočiti, barem ne u centru grada.
Tko zna gdje su Talijani, možda su promašili grad, smijala se skupina mladića iz Osijeka, koji su u Poljskoj već pet dana. U Poznanj su došli Hrvati sa svih strana domovine, ali i iz svijeta, pa tako spomenike po gradu krase transparenti iz Melbournea, Čilea, Sydneya, Berlina, Zuricha, te niza hrvatskih gradova.

Za razliku od utakmice s Irskom, kada je grad grijalo ugodnih 20-ak stupnjeva, hrvatske navijače danas je dočekala temperatura od 11 stupnjeva i dosadna kiša, koja već dva dana pada bez prestanka.

Dio došljaka iz Hrvatske očito nije pratio vremensku prognozu pa su u Poljsku doputovali u ljetnim odjevnim kombinacijama.

Mislili smo da je malo toplije, no nema veze, naći ćemo već neku zabavu kako bi se ugrijali, izjavio je Hrvoje iz Zagreba.

Nakon pobjede protiv Irske euforija je zahvatila Hrvatsku potraga za ulaznicama bila je golema. Hrvatski nogometni savez za dvoboje protiv Irske i Italije dobio je između 6.000 i 7.000 ulaznica i sve su razgrabljene. Ulaznica ima još samo kod preprodavača i švercera, koji ih po centru Poznanja nude po povoljnoj cijeni. Oni koji ne uspiju nabaviti ulaznice, mogu se zabavljati u navijačkoj zoni u središtu grada te brojnim kafićima i restoranima.