Hrvati su dobri, ali možemo pobijediti

Talijanski izbornik Cesare Prandelli naglasio je kako je Hrvatska dobro organizirana momčad koja igra intenzivno i večeras neće biti lagana utakmica, ali misli da su Azzurri dovoljno kvalitetni da ostvare pobjede.

Uvijek pokušavaju koristiti teren u cijelosti i koriste duge lopte. Mijenjaju svoju formaciju i dok igraju. Dosta su kvalitetni i igraju jako intenzivno. Fizički ih je teško zaustaviti. Vrlo su brzi. Utakmica neće biti lagana, ali mislim da imamo kvalitetu da ih pobijedimo, da dobijemo utakmicu. Moramo dati sve od sebe i igrati našu igru umjesto da pokušamo zaustaviti suparnike, kao što smo radili protiv Španjolske. Mislim da će to biti uravnotežena utakmica i moramo biti koncentrirani svih 90 minuta, izjavio je Prandelli.

Talijanski izbornik naglasio je kako su se dobro pripremali za ovu utakmicu. Osvrnuo se i na izjavi Slavena Bilića kako je Luka Modrić bolji igrač od Andree Pirla: Najprije mora osvojiti nešto važno.

Prandelli je dodao da ima samo jednu sumnju što se tiče prve postave, a iako nije spominjao imena sve je upućivalo na napadače Marija Balotellija i Antonija Di Natalea.

Donijet ću odluku u posljednji tren što se tiče prve postave. Želim imati pravi osjećaj i ne želim davati prednost nikome, ali razmišljam o promjenama. Koliko promjena? Imam samo jednu ideju što se tiče promjena u odnosu na utakmicu protiv Španjolske, izjavio je Prandelli.

Prandelli je potvrdio da će De Rossi igrati u obrani: De Rossi može biti dodatna vrijednost za nas u smislu kao bismo trebali igrati. On ima dvije uloge: jednu u obrani i jednu u veznom redu. To nam daje različite opcije. To je ta dodatna vrijednost.

Za Antonija Cassana je naglasio da se nada da će igrati kao protiv Španjolske.