Di Matteo ostao trener Chelseaja

Talijanski nogometni stručnjak Roberto Di Matteo potpisao je dvogodišnji ugovor s europskim prvakom londonskim Chelseajem te je tako nagrađen za osvajanje dva naslova u završnici ove sezone kada je imao status vršitelja dužnosti menadžera kluba sa Stamford Bridgea.

Di Matteo je u ožujku na klupi Chelseaja naslijedio Portugalca Andrea Villas-Boasa koji je dobio otkaz nakon niza loših rezultata te je u posljednja dva mjeseca sezone preporodio momčad i osvojio engleski FA Cup, a zatim i Ligu prvaka.

Robertove kvalitete su bile vidljive svima kada je galvanizirao momčad prošle sezone i pomogao klubu u stvaranju povijesti. Vlasnik i uprava su vrlo sretni što će on moći nastaviti s dobrim radom, objavio je izvršni direktor Chelseaja Ron Gourlay.

Naravno da sam oduševljen što sam imenovan trenerom prve momčadi. Naš cilj je dograditi postignuti uspjeh, izjavio je 42-godišnji Di Matteo.

Di Matteo je šest godina proveo kao igrač Chelseaja, a 2002. je zbog ozljede noge morao prekinuti igračku karijeru u dobi od samo 31 godine.