Mazzola: Možemo se nadati polufinalu

Talijanske nogometne legende Gianni Rivera i Sandro Mazzola prepune su optimizma uoči utakmice Italija - Hrvatska u drugom kolu skupine C na Europskom prvenstvu koja se igra u četvrtak u Poznanu u 18 sati.

Izbornik Cesare Prandelli radi sjajan posao s obzirom na materijal koji posjeduje. Ostavili smo dobar dojam na otvaranju prvenstva i uvjeren sam kako ćemo u nastavku turnira odigrati još bolje, izjavio je 68-godišnji Rivera, član talijanske reprezentacije koja je slavila na EP-u 1968., što je najveći uspjeh Azzurra na europskim smotrama.

Jedan od najboljih talijanskih nogometaša svih vremena i bivši dobitnik Zlatne lopte smatra kako su Azzurri najopasniji kada su otpisani, kao što se dogodilo 2006. kada je Italija u Njemačkoj osvojila svjetski naslov.

Posljednje nedaće oko reprezentacije te potresi koji su uzdrmali našu zemlju samo su osnažili jedinstvo unutar momčadi, naglasio je bivši igrač Milana.

Šesdesetdevetogodišnji Mazzola pak smatra kako bi Italija mogla biti jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva: Utakmica protiv Španjolske napunila je naše igrače optimizmom. S takvom igrom možemo se nadati i plasmanu u polufinale.

Mazzola smatra kako je Prandellijeva odluka da formaciju 4-3-2-1 promijeni u 3-5-2 bio sjajan potez, jer tada igra Andree Pirla dolazi do izražaja: Pirlo je tada mnogo korisniji, a naša igra bolja.