Barakude bolje od Australije

Hrvatska vaterpolo reprezentacija pobijedila je u prvoj utakmici skupine A završnog turnira Svjetske lige Australiju sa 14:11 (6:2, 3:2, 4:2, 1:5) u Almatyju u Kazahstanu.

Pogotke za Hrvatsku postigli su Bošković, Joković, Šetka, Muslim, Bušlje, Sukno, Hinić i Buljubašić.

Nakon golijade u prvoj četvrtini, Hrvatska je i u drugoj dionici prva zabila, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 9:4.

Hrvatska i u nastavku povećava ritam igre i treću dionicu zatvara s 13:6. Australija bolje kreće u posljednjoj dionici i s tri pogotka Williama Millera i Thomasa Whalana smanjuju zaostatak za 13:10. Sekundu prije kraja susreta John Cotterill postavlja konačni rezultat 14:11.

Drugu utakmicu Hrvatska igra sutra protiv Španjolske, koja je u prvom kolu slavila protiv Brazila s 8:3. Pobjednik skupine izborit će polufinale, a druga i treća momčad plasirat će se u četvrtfinale. 

ALMATY, Gradsko plivalište.
Gledatelja: 100
Suci: Sadekov (Rusija) i Gomez (Italija)

HRVATSKA : Pavić, Burić, Bošković 2, Dobud, Joković 2, Šetka 1, Muslim 3, Bušlje 1, Sukno 3, Barač, Hinić 1, Buljubašić 1, Vićan
IZBORNIK : Ratko Rudić
AUSTRALIJA: Dennerly, Campbell 2, Cleland 1, Cotterill 1, Maitland, Martin, Roach, Mcgregor 1, Whalan 1, Younger, Beadsworth 2, Miller 3, Roach, Clark.
IZBORNIK: John Fox

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 11, Australija 15
TREĆA OSOBNA POGREŠKA Dobud (30)