NHL: Prva kruna LA Kingsa

Los Angeles Kingsi sinoć su postali prvaci NHL-a nakon što su svladali New Jersey Devilse sa 6:1 i osvojili svoj prvi Stanley kup pobijedivši u seriji na četiri pobjede rezultatom 4-2.


Nakon što im u prijašnje dvije utakmice nije uspjelo osvojiti prvenstvo, Kingsi su došli k sebi i već u prvoj trećini poveli 3:0 pogocima Dustina Browna, Jeffa Cartera i Trevora Lewisa koji su postignuti u razmaku od četiri minute. To je nešto što je svatko sanjao cijeli svoj život a ovaj grad to sanja već 45 godina", izjavio je nakon utakmice Brown. "Ne mogu to objasniti. Imali smo priliku nešto učiniti na svom ledu, učinili smo to i sada smo prvaci, prenosi Hina.


U drugoj trećini, 90 sekundi nakon početka, Jeff Carter je postigao svoj drugi pogodak na utakmici a Adam Henrique zabio je jedini gol za New Jersey Devilse i za rezultata 4:1. U zadnjoj trećini na listu strijelaca još se jednom upisao Trevor Lewis, a zadnji gol za Kingse postigao je Matt Greene.


Vratar Kingsa Jonathan Quick je proglašen najkorisnijim igračem doigravanja. I kad se  činilo gotovo sigurnim da će Kingsi osvojiti Stanley kup nakon što su vodili 3-0 u seriji na četiri pobjede, došlo je do preokreta i Devilsi su ostvarili dvije pobjede i zaprijetili igranjem sedme utakmice na svom ledu.


U povijesti NHL-a bilo je 25 momčadi koje su se našle u situaciji da gube 3-0 u finalu ali samo je jedna - Toronto Maple Leafsi 1942. godine - uspjela sasvim preokrenuti rezultat i osvojiti Stanley kup.


Rezultat šeste utakmice finala doigravanja:
Los Angeles Kings - New Jersey Devils 6:1
(Los Angeles je s rezultatom 4-2 u seriji na četiri pobjede postao prvak NHL-a)