Srna: Bez euforije, slijede dvije meč-lopte

Molim vas bez euforije, sada nam slijede dvije meč-lopte, kazao je kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna dan nakon pobjede protiv Irske (3:1) na otvaranju Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Srna je svjestan kako je pobjeda protiv Trappove vojske razbudila hrvatsku javnost koja je s mnogo opreza ispratila vatrene na Europsko prvenstvo.

Prije utakmice javnost i novinari su stvorili veliki pritisak, no odlično smo odreagirali. Vjerovali smo u sebe, znali smo da smo bolji i to smo dokazali, kazao je Srna, te dodao: Znamo što nas sada čeka. Dvije meč lopte koje nas vode u drugi krug prvenstva. Neće biti lako, no uvjereni smo da možemo.

Srna je priznao kako su ga Talijani ugodno iznenadili u susretu protiv Španjolske i kako su ih trebali dobiti. Darijo je uvjeren i kako Irska može osvojiti poneki bod u iduće dvije utakmice: Siguran sam kako Irci neće napustiti prvenstvo bez osvojenog boda, što bi bilo sjajno i za nas. Njegovo mišljenje dijeli i Ognjen Vukojević, koji smatra kako će Irci biti tvrd orah i za Španjolce i Talijane.

Posebno u zadnjem kolu protiv Italije. Uvjeren sam kako će se Trapattoni željeti dokazati protiv 'svojih', rekao je.

Ivan Perišić smatra kako Hrvatska ukoliko ponovi igru protiv Irske može do bodova i protiv Italije.

Puno toga će ovisiti o nama samima. Ukoliko odigramo još jednu kvalitetnu predstavu možemo do pobjede, a to bi značilo i plasman u četvrtfinale, rekao je veznjak Borussije Dortmund.