Za Bilića Talijani su favoriti

Nakon pobjede protiv Irske na otvaranju Europskog prvenstva u redovima hrvatske reprezentacije nije bilo previše vremena za slavlje, već danas sve misli Vatrenih okrenute su idućem suparniku - Italiji.

Italija je jedan od glavnih favorita za naslov prvaka. Oni su momčad baš po mom guštu. Igraju s mnogo opcija i nepredvidljivi su. Mogu mijenjati sustav igre za vrijeme utakmice bez promjene igrača. Za razliku od Irske, njih je teško analizirati, kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić nakon povratka u kamp u Warku.

Hrvatski strateg smatra kako Azzurri nisu ništa slabiji od Španjolaca, međutim dodaje kako se ne boji te utakmice, već je jedva čeka.

Premda je još uvijek rano za razmišljanje o sastavu koji će istrčati na teren protiv bivših svjetskih prvaka, Bilić je dodao kako su neke promjene ipak moguće.

Nekoliko igrača je dobilo udarce protiv Irske, svi su umorni i promjene su uvijek moguće jer imamo dovoljnu širinu. Međutim, u glavnom fokusu će biti igrači koji su igrali protiv Irske, kazao je Bilić, dodavši kako su nezgodne udarce dobili Ćorluka, Jelavić, Pletikosa i Mandžukić, no srećom radi se o manjim problemima.

Bilić nije želio previše komentirati prigovore irskog izbornika Giovannija Trapattonija na suđenje, poručivši kako bi i on imao mjesta za prigovore.

Najlakše je skrenuti fokus na druge stvari, dodao je Bilić, požalivši se kako mu nedostaje jedan dan za bolju pripremu.

Danas smo se vratili u Warku i tek sutra ćemo imati pravi trening, a već u srijedu ponovo putujemo u Poznan. Svima nedostaje taj jedan dan za fizički i psihički oporavak, poručio je hrvatski izbornik.