Irski mediji priznaju superiornost Hrvata

Hrvatska je bila superiornija, ali je imala i sreće, složni su u ponedjeljak irski mediji ocjenjujući sinoćnju utakmicu između Hrvatske i Irske na EURU u Polsjkoj i Ukrajini koju je Hrvatska dobila s 3:1.


Hrvatska je sinoć došla do tri boda iz dva razloga. Prvi je taj da je tehnički bila superiornija i dominantnija u posjedu lopte što teško da je iznenađenje. Drugi razlog više zabrinjava,a to je da su Hrvati bili taktički pametniji i iskoristili su očite pogreške koje su ismijale irsku defenzivnu statistiku od prije početka utakmice, piše Irish Independent.


I iako s irske strane nije nedostajalo volje Hrvatska je ipak bila kvalitetnija i bila je surova uz mrvice sreće koje su joj se našle na putu, ocjenjuje Irish Independent, prenosi Hina. Hrvatska je imala sreće, ali je bila bolja cijelu večer, priznaje Irish Times.

"Mario Mandžukić je uništio nadu Irske da s pobjedom započne europsko prvenstvo a i okončao je niz Giovannija Trappatonija od 14 utakmica bez poraza", dodaje "Times".


Irish Independent piše da se u drugom poluvremenu činilo da Hrvati imaju čovjeka više. Iako svi ističu činjenicu da je drugi gol za Hrvatsku postignut iz zaleđa, Irish Independent i Times ističu da je rezultat bio pošten odraz igre.


Irski mediji navode i da je potkraj utakmice na Robbieju Keanu napravljen prekršaj za kazneni udarac ali da ga nizozemski sudac Bjorn Kuipers nije sudio možda pod utjecajem prosvjeda Hrvata što su irci nastavili igru iako je Mario Mandžukić ležao na travnjaku.


Pokazalo se da Irce ipak ne možeš pobijediti. Dečki Giovannija Trapattonija olakšali su to", zaključuje Irish Independent, a Irish Times dodaje: Zaboravili smo kako nam mogu slomiti srce te irske nogometne večeri.