Želimo ostaviti trag na ovom prvenstvu

Večer uoči utakmice protiv Irske na otvaranju Europskog prvenstva prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa naglasio je kako Vatreni žele ostaviti trag na ovom prvenstvu.

Pletikosi će to biti četvrto veliko natjecanje nakon svjetskih prvenstava 2002. u Južnoj Koreji i Japanu i 2006. u Njemačkoj te posljednje europske smotre u Austriji i Švicarskoj prije četiri godine.

Što sam stariji to su moji motivi veći. Vjerujem kako možemo napraviti velike stvari, borit ćemo se za svaki metar terena, poručio je vratar ruskog Rostova.

Pletikosa je prije četiri godine bio igrač utakmice u pobjedi protiv Austrije na otvaranju EURO-a, ali sada mu je važna samo pobjeda protiv neugodnih Iraca: Bilo bi to sjajno, no daleko važnije od moje nagrade je pobjeda reprezentacije. Ključ je pobjedom otvoriti prvenstvo.

Prisjetio se kako je igrajući za U-18 reprezentaciju doživio težak poraz od Irske, a najbolji igrač te utakmice bio je trostruki strijelac Robbie Keane, njegov bivši suigrač iz Tottenhama.

Dok sam igrao za Spurse, Robbie i ja smo se prisjetili te utakmice. On je iznimno opasan igrač kojem je dovoljna sekunda da učini veliku štetu suparničkoj obrani, zaključila je Jedinica Vatrenih.

Kapetan Darijo Srna istaknuo je kako s velikim nestrpljenjem iščekuje start EP-a dodavši kako je ova generacija Vatrenih spremna za velike stvari: Sada smo u najboljim godinama, kvalitetni smo i iskusni. No sve ćemo vidjeti sutra. Teren je jedino pravo mjerilo.

Srna je dodao kako s ponosom nosi kapetansku traku oko ruke: To je za mene velika čast. Sretan sam što sam dobio priliku voditi ove momke.