Bilić krije sastav

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nije želio večer uoči utakmice otkriti sastav s kojim će se u nedjelju suprotstaviti Ircima na otvaranju Europskog prvenstva.

Premda je njegov kolega na suparničkoj strani Giovanni Trapattoni prije dva tjedna objavio imena igrača kojima će jurnuti na Hrvate, Bilić je ostao vjeran svojoj tradiciji pa će imena početne jedanaestorice objaviti tek prije utakmice.

Ne želim otkriti momčad koja će sutra zaigrati protiv Irske. Imena igrača doznat ćete sutra prije susreta, poručio je hrvatski strateg.

Ako je suditi prema posljednjim treninzima hrvatski strateg imao je nekoliko dvojbi - Domagoj Vida ili Darijo Srna, Danijel Pranjić ili Ivan Strinić, Ognjen Vukojević ili Tomislav Dujmović te Gordon Schildenfeld ili Josip Šimunić.

Čini se da je prelomio i premda to nije želio javno potvrditi, u nedjelju bi protiv Iraca mogla istrčati ova momčad: Stipe Pletikosa - Darijo Srna, Vedran Ćorluka, Gordon Schildenfeld, Ivan Strinić - Ivan Rakitić, Ognjen Vukojević, Luka Modrić, Ivan Perišić - Marijo Mandžukić i Nikica Jelavić.

Srna bi se tako mogao vratiti na poziciju koju igra u Šahtaru kako bi obrana Vatrenih dobila na iskustvu i čvrstoći.


Moramo odigrati veliku utakmicu

Irska je ključ, što smo već sto puta ponovili. Moramo odigrati veliku utakmicu ako želimo pobjedu. Dobro smo analizirali igru irske reprezentacije. Oni igraju dobar, ali jednostavan nogomet i nije ih bilo teško analizirati. Vjerujem kako su i oni nas dobro proučili. Ne vidim kako bi jedni druge mogli iznenaditi. Možda da Srnu i Pletikosu ostavim na klupi
, izjavio je Bilić.

Bilić je naglasio kako se divi iskusnom talijanskom liscu koji je zbog silnih uspjeha u talijanskom nogometu dobio nadimak Mister calcio.

Zadivljuje me Trapattonijev entuzijazam premda ima dosta godina. On izgara na svakom treningu i na svakoj utakmici, naglasio je hrvatski izbornik.

Bilić je poručio kako je Ćorluka zdrav te je normalno odradio posljednji trening, dodavši da je iznimno zadovoljan formom svojih igrača.

S obzirom da su pripreme bile vrlo kratke jako sam zadovoljan učinjenim. Bile bi savršene da nismo imali problema s ozljedama, zaključio je hrvatski strateg.