Isprike ostavite kod kuće

Jedan od najpoznatijih irskih nogometaša svih vremena Roy Keane uvijek je bio idealni sugovornik za medije. Uvijek je bio jasan i britak. Tako je i ovog puta uputio poruku irskim reprezentativcima uoči utakmice protiv Hrvatske.

Isprike ostavite kod kuće. Prva utakmica protiv Hrvatske je najvažnija, a u preostale dva susreta u skupini trebamo tražiti iznenađenje. Hrvatska je za nas najvažnija utakmica u skupini i vjerujem kako je možemo pobijediti, a bio bi zadovoljan i neodlučenim rezultatom, poručio je Keane.

Bivši kapetan Manchester Uniteda smatra kako je Irska dobila vrlo atraktivnu, ali i tešku skupinu. No uvjeren je kako izabranici Giovannija Trapattonija mogu šokirati svijet.

Imamo kvalitetnog izbornika, momčad se dobro pripremila i sposobni smo prirediti senzaciju. Dečki imaju pobjednički karakter, a to može biti vrlo važno, smatra Keane.

Tijekom igračke karijere Keane je u dresu Crvenih vragova osvojio sedam naslova engleskog prvaka, Ligu prvaka, četiri FA Cupa, četiri Community Shielda i Interkontinentalni kup. Sa škotskim Celticom osvojio je prvenstvo i kup, a igrao je i za Nottingham Forest. U dresu irske reprezentacije sakupio je 67 nastupa i postigao devet pogodaka, a najsvjetliji trenutak doživio je na Svjetskom prvenstvu 1994. u SAD-u kada se Irska preko Italije plasirala u osminu finala, gdje je ispala od Nizozemske.

Naš narod se želi osjećati dobro kao tih godina. Igrači im moraju pružiti taj osjećaj, zaključio je Keane koji će na EURO-u zajedno s Francuzom Patrickom Vieirom biti jedan od komentatora engleske televizije ITV-a.