Mihajlović potvrđen za izbornika

Izvršni odbor Nogometnog saveza Srbija na sjednici u Staroj Pazovi jednoglasno je izabrao Sinišu Mihajlovića za novog izbornika reprezentacije Srbije koja će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. igrati u skupini A protiv Hrvatske.

Mihajlović je potpisao dvogodišnji ugovor, što znači da će srpsku reprezentaciju voditi najmanje do kraja kvalifikacija za SP u Brazilu.

Velika mi je čast što sam postao izbornik. Uvjeren sam da mogu ostvariti ciljeve i želje navijača, izjavio je Mihajlović u prvom obraćanju medijima.

Srbija neće nastupiti na skorašnjem Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, no očekuju je tri prijateljske utakmice protiv Španjolske, Francuske i Švedske. Mihajović će na srpskoj klupi debitirati 26. svibnja u St. Gallenu protiv aktualnog svjetskog i europskog prvaka Španjolske, pet dana poslije slijedi dvoboj protiv Francuske, a 5. lipnja će u Stockholmu odmjeriti snage protiv Švedske.

Osim Srbije i Hrvatske, u skupini A kvalifikacija za SP još su Belgija, Škotska, Wales i Makedonija. Prva utakmica između Hrvatske i Srbije na rasporedu je 22. ožujka iduće godine u Hrvatskoj, a uzvrat je 6. rujna u Srbiji.