Varaždin izbačen iz prve lige

NK Varaždin izbačen je iz nogometne prve lige. Varaždinci nisu uspjeli riješiti dugove i ukinuti suspenziju, a kako će im to biti druga neodigrana utakmica izbačeni su iz natjecanja, odnosno izbačeni su u najniži rang natjecanja.

NK Varaždin nije izvršio financijske obveze prema bivšim igračima Milanu Pavličiću i Igoru Prahiću te tako nije uspio ukinuti suspenziju. Varaždinci zato neće u subotu gostovati kod vinkovačke Cibalije u 24. kolu hrvatskog prvenstva. Kako je to Varaždincima druga neodigrana utakmica u ovoj sezoni, taj klub je izbačen iz prve lige.

Varaždin je zbog dugovanja suspendiran odlukom disciplinske komisije HNS-a, a kako do petka u 16 sati Varaždinci nisu izvršili obveze, utakmica u Vinkovcima se neće odigrati. NK Varaždin će se od iduće sezone natjecati u najnižem rangu, odnosno u Županijskoj ligi.

Kako je odigrano više od pola utakmica ove sezone, prema pravilima svi rezultati Varaždina do danas ostaju, a sve preostale utakmice Varaždinaca do kraja sezone registrirat će se rezultatom 3:0 za protivnike.

Tako je završena agonija Varaždinaca, koji su posljednjih nekoliko sezona imali velikih financijskih problema, a nije pomogla ni nedavna promjena uprave kluba.


Ukinute suspenzije Hajduku, Karlovcu i Šibeniku

Disciplinska komisija HNS-a istovremeno je ukinula suspenzije Hajduku, Karlovcu i Šibeniku, koji će tako odigrati svoje prvenstvene dvoboje. Sva tri kluba uložila su prigovore na odluku o suspenziji pa je odluka prolongirana.