Goluža pozvao tri nova igrača

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža objavio je danas popis od 19 igrača na koje računa za nastup na olimpijskom kvalifikacijskom turniru, a koji će se uz sudjelovanje reprezentacija Japana, Čilea, Islanda i Hrvatske održati od 6. do 8. travnja u Varaždinu.

Na Golužinom popisu su Mirko Alilović, Venio Losert, Mate Šunjić, Ivan Čupić, Zlatko Horvat, Igor Vori, Željko Musa, Manuel Štrlek, Ivan Ninčević, Domagoj Duvnjak, Josip Valčić, Blaženko Lacković, Drago Vuković, Jakov Gojun, Damir Bičanić, Marko Kopljar, Marko Matić, Denis Buntić i Ivano Balić.

To je praktički ista momčad koja je nastupila na Europskom prvenstvu u Srbiji, kojoj sam pridodao Matu Šunjića, Josipa Valčića i Marka Matića. Važno nam je da pristup svih pozvanih bude pravi, a ključna utakmica će nam biti ona prva protiv Japana, ali na domaćem terenu očekujem sve tri pobjede i plasman na Olimpijske igre, izjavio je Goluža.

S izbornikovim mišljenjem slažu se Manuel Štrlek i Marko Kopljar, koji smatraju da su japanski igrači nezgodni za naše jer su mali i brzi, što nama ne odgovara, ali vjeruju da će veća kvaliteta naših rukometaša biti presudna u tom susretu.

Za utakmica sa Čileom smatraju da će biti tek laganiji trening pred utakmicu s Islandom, koji, uz našu reprezentaciju, ima najviše izgeda za osvajanje jednog od prva dva mjesta na turniru koja vode na OI u London.

Raspored utakmica na kvalifikacijskom turniru u Varaždinu:

Petak, 6. travnja
18:00 HRVATSKA - Japan
20:15 Island - Čile

Subota, 7. travnja
16:00 HRVATSKA - Čile
18:15 Japan - Island

Nedjelja, 8. travnja
15:30 Japan - Čile
18:00 HRVATSKA - Island