Lovorku Magdiću nagrada HZSN-a

Novinar Sportskog programa Hrvatskog radija Lovorko Magdić dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog zbora sportskih novinara za radijsko novinarstvo. Magdiću je nagrada uručena na tradicionalnoj svečanosti udruge sportskih novinara u zagrebačkom Novinarskom domu.

Nagradu za životno djelo dobio je novinar Novog Lista Orlando Rivetti. U svojih 40 godina bavljenja novinarstvom Rivetti se etablirao kao kroničar zbivanja u Rijeci i na Kvarneru, a jedan je od vodećih nogometnih i košarkaških novinara na nacionalnoj razini koji je izvještavao s brojnih europskih i svjetskih prvenstava i olimpijskih igara. Nagradu Rivettiju uručio je pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Petar Skansi.

Nagradu HZSN-a za najbolju kolumnu dobio je Bernard Jurišić s internetskog portala Sportneta, a za fotoreportera godine priznanje je zaslužio Sanjin Strukić iz Pixsella. Priznanje za press-službu dobio je glasnogovornik Hrvatskog rukometnog saveza Zlatko Škrinjar, a posebno priznanje HZSN-a dobila je i Sportska televizija.

Prije tradicionalnih dodjela održan je i Sabor HZSN-a, na kojemu su prihvaćene izmjene Pravilnika o nagradama i priznanjima, a za novog člana Izvršnog odbora HZSN-a izabran je Ante Župan iz Mediaservisa. Sportski novinari odali su minutom šutnje počast nedavno preminulom Miloradu Bibiću Mosoru, dobitniku nagrade za životno djelo HZSN-a prije četiri godine.

Dodjeli nagrada HZSN-a nazočili su i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop i brojni drugi uglednici.