Čačić novi trener Dinama

Ante Čačić novi je trener hrvatskog prvaka Dinama. Modri su u četvrtak objavili kako će danas u podne na konferenciji za novinare objaviti ime novog trenera, a tko će preuzeti Modre, skrivali su kao vojnu tajnu. Jutros je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić ipak popustio i potvrdio kako je Ante Čačić novi trener Dinama. Ugovor je potpisan na godinu i pol.

Zahvaljujem upravi kluba na ukazanom povjerenju. Ovo je velika čast i san svakog trenera i kruna moje karijere. Uvjeren sam da mogu unaprijediti igru i siguran sam da ću uspjeti. Ponosan sam i sretan što je moj dolazak na čelo struke Dinama isključivo zasluga mog minulog rada na koji sam ponosan. Moram vam reći da volim nogomet i volim Dinamo, izjavio je na predstavljanju Čačić.

Novog trenera predstavili su predsjednik Dinama Mirko Barišić i sportski direktor Zoran Mamić.

Uvjeren sam da je ovaj izbor jako dobar, što god tko mislio i vjerujem da će Ante Čačić postići ono što tražimo, a to je osvajanje prvog mjesta u prvenstvu i Kup te osiguravanje mjesta u Europi i dogodine. Bez obzira što netko mislio ove godine smo postigli najveći uspjeh u stogodišnjoj povijesti kluba, izjavio je Barišić.

Novog trenera nahvalio je Zoran Mamić: Čast mi je i zadovoljstvo da mogu predstaviti Čačića kao novog trenera. On je velik trener i sa svim klubovima u Hrvatskoj postizao je dobre rezultate. Nikad nije bio prvak jer do sada nije imao prigodu voditi Dinamo ili Hajduk.


Čačić stiže iz Lokomotive

Pedesetosmogodišnji Ante Čačić stiže u Maksimir iz Lokomotive, koju je preuzeo krajem listopada. U četiri kola, koliko je sjedio na klupi Lokomotive, ostvario je tri pobjede i remi, a čini se da je čelnike Modrih najviše impresionirala pobjeda nad Hajdukom.

Čačić će na klupi Dinama zamijeniti smijenjenog Krunoslava Jurčića, koji je u Dinamo stigao također nakon što je vodio Lokomotivu.

U svojoj trenerskoj karijeri vodio je sedam prvoligaša, koje je većinom i sam uveo u elitni razred hrvatskog nogometa. Prije Dinama bio je trener Lokomotive, zaprešićkog Intera, Osijeka i zagrebačke Dubrave, koje je i uveo u Prvu HNL, te Zadra, koprivničkog Slaven Belupa i Kamen Ingrada iz Velike. Čačić ima i međunarodnu karijeru. Od 1994. do 1998. bio je pomoćnik Martinu Novoselcu u mladoj reprezentaciji. Također, bio je i izbornik mlade hrvatske olimpijske reprezentacije s kojom je osvojio brončanu medalju na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005.

Ante Čačić bit će čak 15. trener Dinama od 2000. U tom periodu Modre su vodili Ilija Lončarević, Marijan Vlak, Branko Ivanković i Krunoslav Jurčić u dva navrata te Miroslav Blažević, Nikola Jurčević, Đuro Bago, Nenad Gračan, Zvjezdan Cvetković, Josip Kuže, Zvonimir Soldo, Velimir Zajec, Vahid Halilhodžić i Marijan Tot.


Pripreme počinju 10. siječnja

Čačiću je već napravljen i plan priprema koje Modri neće kao proteklih godina obaviti u Turskoj već u Portugalu gdje će sudjelovati i na jakom međunarodnom turniru. Pripreme Dinama trebale bi početi 10. siječnja. Modri se iz Portugala vraćaju 9. veljače, a prvenstvo se nastavlja 18. veljače utakmicom 18. kola u Maksimiru protiv koprivničkog Slaven Belupa.