Ćiro se vraća u Maksimir?

Iako je završen jesenski dio sezone, a momčadi se ponovno okupljaju početkom siječnja, u hrvatskim prvoligašima nema odmora. U sjeni nedavnih uhićenja dužnosnika Hrvatskog nogometnog saveza slažu se križaljke za nastavak sezone, osim igračkih i one kadrovske.

Dinamova najveća preokupacija je naravno novi trener. Izvršni predsjednik kluba Zdravko Mamić jučer je izjavio da trenutačno nema ni u primisli tko bi mogao biti novi strateg Modrih. Jako je teško izabrati ga i od aktualnih problema nemamo vremena baviti se ozbiljnim stvarima. Sve je moguće, i domaći i strani trener. Treba vidjeti poklapaju li se želje s onim što je na obzoru, dodao je Mamić.

Prije nekoliko dana hrvatski su mediji pisali da u Maksimir dolazi trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, no nakon što je legendarni nogometaš na transfer-listu stavio čak 11 prvotimaca beogradske momčadi, izgleda da ostaje u Srbiji.

Kao ostali kandidati za trenersku klupu Modrih spominju se Josip Kuže, koji je trenutačno bez angažmana, i Zlatko Kranjčar, koji radi u Iranu. Novinari Večernjeg lista izvukli su još jedno, ali i najatraktivnije ime – Miroslav Blažević. Popularni Ćiro, koji trenutačno ima angažman u iranskom Mes Kermanu, dosad je četiri puta vodio Dinamo.

U Hajduku su u potrazi za novim sportskim direktorom jer je Ivica Kalinić već mjesecima na bolovanju, prenosi Slobodna Dalmacija. Trener Krasimir Balakov za tu je funkciju predložio Zvonimira Soldu s kojim je igrao u Stuttgartu. Međutim, Soldo je već bio trener Dinama, što nije dobra preporuka za taj posao, a ujedno se pretpostavlja da bi bio i preskup.

Milo Nižetić
prošli je tjedan privremeno postavljen na mjesto vršitelja dužnosti sportskog direktora.