Pokop Vinka Cuzzija sutra na Lovrincu

Pokop legendarnog nogometaša Hajduka Vinka Cuzzija, koji je umro jučer u Zagrebu u 72. godini života, obavit će se na splitskom groblju Lovrinac u subotu, 10. prosinca u 14 sati, a u 11 sati tog dana bit će održana komemoracija u kino-dvorani poljudskog stadiona, izvjestio je službeni Hajdukov internetski portal.

Cuzzi je 60-ih godina prošlog stoljeća bio kapetan Hajduka i reprezentativac Jugoslavije s osam nastupa, a po završetku aktivnog igranja bio je dužnosnik kluba, član uprave Hajduka i predsjednik Skupštine kluba, te kao diplomirani pravnik i sudac Županijskog suda u Splitu. Cuzzijev sin Ivo nekoć je također bio prvotimac Hajduka.

Vinko Cuzzi je igrajući na mjestu desnog bočnog i posljednjeg igrača obrane u 11 sezona provedenih u Hajduku, od 1958. do 1969. godine, odigrao 434 utakmice i postigao četiri zgoditka.

Kao kapetan momčadi sudjelovao je u prvom Hajdukovom osvajanju Kupa Jugoslavije u sezoni 1966./1967. U finalnoj utakmici tadašnjeg jugoslavenskog kupa Hajduk je u Splitu pobijedio momčad Sarajeva s 2:1.

Nakratko je Cuzzi 1968. godine nastupao za švicarski klub Lausanne, a jedno je vrijeme bio i igrač RNK Splita.

Za reprezentaciju bivše Jugoslavije debitirao je 4. rujna 1965. godine u Moskvi u prijateljskoj utakmici protiv SSSR-a (0:0), a od reprezentativnog dresa oprostio se 23. lipnja 1966. godine u Hannoveru u prijateljskoj utakmici protiv Njemačke (0:2).