Parataekwondo: Europski naslov Mikuliću

U Moskvi je završeno 1. europsko prvenstvo u taekwondou za osobe sa invaliditetom. Hrvatsku je predstavljao Ivan Mikulić, član Taekwondo kluba Stkwan iz Splita, koji je u pratnji trenera hrvatske reprezentacije Branimira Blečića nastupio u kategoriji do 78 kg osoba s amputacijom jedne ruke ispod lakta.

Mikulić je osvojio zlatno odličje odradivši tri borbe u kojima je upisao tri nadmoćne pobjede. U prvom kolu bio je bolji od reprezentativca Turske 19:7, a u polufinalu je svladao ruskog predstavnika 12:4. U finalu je uvjerljivo pobijedio još jednog turskog borca, koji je predao meč pri rezultatu 10:2 u korist našeg reprezentativca.
Bilo je to prvo Europsko parataekwondo prvenstvo, a samim time i prva povijesna taekwondo medalja za Hrvatsku na jednom takvom natjecanju.

Ivan Mikulić već dugi niz godina trenira taekwondo i natječe se sa svojim vršnjacima u "regularnoj" konkurenciji. Dosad je osvojio dvije medalje na prvenstvima Hrvatske (kadetsku i juniorsku), te pregršt medalja na drugim turnirima.