Žao mi što je izostala realizacija

Real je zasluženo slavio na Maksimiru, promašivši dosta dobrih prilika, ali Dinamo se hrabro nosio i imao prilike i za bolji rezultat.

Trener Dinama Kruno Jurčić bio je zadovoljan unatoč porazu: Kad smo ušli u Ligu prvaka htio sam da ne budemo samo prolaznici i čestitam svojim igračima na današnjoj predstavi. Taktika je bila da se ne pretvori utakmica u jednosmjernu ulicu, pokušali smo kontrolirati loptu koliko smo mogli, a imali smo čak i neke prilike. Žao mi što je izostala realizacija, ali možda bi to bilo i nerealno, jer je Real ipak bio bolji. Sve u svemu, ja sam zadovoljan.


Veznjak Dinama Jerko Leko smatra da je minimalni poraz dobar rezultat protiv Reala: Pokazalo se da imamo šanse ako budemo disciplinirani. Pokušali smo čuvati loptu koliko smo mogli, imali smo i neke prilike. Na poluvremenu smo si još jednom obećali da se ne smijemo raspasti ako primimo gol i mislim da smo to ostvarili. Ovo je odličan rezultat bez obzira na poraz, i ako smo mogli sa Realom, možemo i sa Lyonom i Ajaxom.

Tragirač utakmice bio je napadač Dinama Ante Rukavina, koji je u 33. minuti bio oči u oči s Ikerom Casillasom: Šteta što nisam zabio, možda je utakmica mogla otići u potpuno drugačijem smjeru. U početku smo bili malo ukočeni, ali kad smo vidjeli da možemo parirati onda smo se digli i povećali smo posjed lopte i utakmicu treba gledati na pozitivan način. Neki su mislili da će nas 'nakantati', pa bi zato neko mogao pomisliti da bismo potpisali ovaj minimalan poraz. Ali vjerujte mi da ne bi to uradili, mi smo sportaši i želimo uvijek pobjeđivati.

A junak Dinama bio je vratar  Ivan Kelava. On je obranio mnogo teških lopti, a posebno se ističe dvostruka obrana iz 29. minute: Nisam svetac, samo radim svoj posao i nastojim svojim obranama pomoći ekipi. Šteta što Rukavina nije zabio u prvom poluvremenu, ali mislim da smo odigrali odličnu utakmicu i da smo ih namučili. Ja nisam bio impresioniran time što igramo protiv Reala, a mislim da nisu bili niti moji suigrači. I oni su ljudi od krvi i mesa, i oni mogu pogriješiti.

Mnogo se očekivalo od Sammira, no Brazilac nije pokazao svoje najbolje lice: Nisam zadovoljan kako sam odigrao. Trebao sam pokazati više. Možda sam bio previše rezerviran.

Ivan Tomečak je istaknuo kako je igrati protiv Kraljevskog kluba na ispunjenom Maksimiru bilo nešto posebno: Ovo je bilo nešto stvarno jedinstveno, šteta što i rezultat nije bio bolji.

Pomoćni trener Reala Aitor Karanka, koji je vodio momčad umjesto kažnjenog Josea Mourinha prvo je komentirao ocjenu Cristiana Ronalda kako je sudac dozvolio oštru igru, te da nije štitio igrače: Sretan sam što se Cristiano nije ozlijedio, no na terenu bi svi trebali biti jednaki i zato sam malo zabrinut, kazao je Karanka.

Pomoćni trener Reala kazao je kako su bili u krivu svi oni koji su mislili da će ovo biti lagana utakmica: Dinamo je bio strašno motiviran, sretan sam što smo u drugom poluvremenu uspjeli dati gol i što smo s igračem manje uspjeli izvojevati pobjedu, dodao je Karanka i pohvalio odličnu atmosferu u Maksimiru, te kazao kako se uvijek kad igra Real očekuje da zabije nekoliko golova, ali da je to teško uvijek napraviti.

Još se nisam čuo s Mourinhom, ali namjeravam to učiniti odmah nakon konferencije za novinare, zaključio je pomoćni trener Reala.