Hajduk - Stoke na HTV-u 2

Hrvatska televizija je uz velike napore ipak uspjela osigurati prijenos i produkciju prve utakmice  trećega pretkola Europske lige Stoke City - Hajduk iz Stoke on Trenta.

Kako niti jedna produkcijska kuća u Engleskoj nije željela odraditi televizijski prijenos zbog nedovoljnog interesa engleskih ljubitelja nogometa, HTV je velikim trudom i nakon nekoliko odbijenica ipak uspio osigurati gledateljima u Hrvatskoj mogućnost izravnog gledanja utakmice preko jedne privatne produkcijske kuće.

Rezultat je ovo napora HRT-a da Hajdukovim vjernim navijačima, ali i svim gledateljima, omogući uživanje u susretu njihovog omiljenog kluba unatoč tome što su Stoke City i produkcijska kuća Kentaro, koja je distributer prava na prijenos utakmice, najavili kako zbog slabog interesa u Engleskoj neće biti prijenosa. Iako su troškovi znatno viši, HRT-u je zadovoljstvo gledatelja u Hrvatskoj na prvom mjestu, stoga je omogućio prijenos susreta.

Utakmica se igra sutra u 20.45 sati, a igrači i stručni stožer Hajduka jutros su već otputovali u Manchester, odakle su kopnenim putem došli do Stoke on Trenta.

Od 19.30 Split - Fulham, od 20.45 kombinirani prijenos iz Stokea i Splita

Prijenos možete pratiti na našem Drugom programu. Osim prijenosa utakmice između Stoke Cityja i Hajduka, gledatelji HTV-a imat će priliku ranije pogledati dvoboj iz Dugopolja između Splita i Fulhama (19.30). Kad počne dvoboj Hajduka i Stokea, HTV će se uključiti u događanja u Stoke on Trentu i prijenos će se nastaviti kao kombinirani prijenos s oba stadiona.

Osigurana su prava i za uzvratne utakmice splitskih klubova.