Umro Josip Katalinski - Škija

Nakon duge i teške bolesti u Sarajevu je danas umro proslavljeni nogometaš Željezničara i nekadašnji reprezentativac bivše države Josip Katalinski - Škija.

Katalinski je rođen 2. svibnja 1948. godine, u Sarajevu, a nogomet je počeo trenirati i igrati u lokalnom klubu Igman s Ilidže. Kao veliki talent 1964. godine prelazi u mlađe kategorije Željezničara, za čiju je prvu momčad odigrao više od 250 utakmica i postigao 48 golova. Bio je član legendarne momčadi Željezničara koja je postala prvak Jugoslavije 1972. godine, a 1974. godine proglašen je nogometašem godine u tadašnjoj državi.

Za reprezentaciju Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije je odigrao 43 utakmice i postigao 10 golova. Tri sezone je igrao za francusku Nicu i u 103 utakmice postigao je 28 golova. Igračku je karijeru zbog problema s ozljedama završio 1978. godine, sa samo 30 godina.

Škijin gol na stadionu u Frankfurtu u utakmici protiv Španjolske, 13. veljače 1974. godine, koja je bila majstorica za odlazak na 10. svjetsko prvenstvo, obilježio je njegovu karijeru, jer se njegovim golom Jugoslavija kvalificirala na Svjetsko prvenstvo u SR Njemačkoj.